Monday, 26 December 2011

its done !

hyep peep ..! akhirnye siap jugak aina menghedit  blog ni..huh  
pnt nye ..ahhaha ...thnx a lot 2 my beloved fwens yg sudi tolong edit kn blog ainaa . .
thnx aimi aina . .hehe  >_<
sehari suntuk dok mengadap lappy n edit bog ..haha ..sengal jew kn ..
tp biase2 jela blog ainaa nih ..xdela cm korang2 pnye smue kn ..haha
korang pnye smue chantiq2 n hotsetappp ~
aina pnye biase jela ..xpew2 ..jnji ok skit dari sebelum nih ..
esok bersamaan hari selasa 27/12/2011 class akan bermula ..
hermmm mlas nye nk g class setelah cuti slma 3 mgu ..
tapi aina mesti teruskan perjalanan aina nih ..xnk la hampakan harapan ibu bapaku yg terchinta ..
esok dgn azam yg baru nak g class   ..haha
moga2 smue dipermudahkan la yep ..arap2 subjek smue ok n ley bwk lah ..aminnnn
semoga sem 2 dpt pointer yg lebih tggi la yee ..doa2 dpt dekan la  ..hehehe *__^
ok lahh dah ponat ni ..bubuye (~__^)

Saturday, 10 December 2011

result kuarr ..==''

assalamualaikum  ..(xjawab dosa)hehehe
emm bgon jew tgok phone ade msg  ..bukak2 tgok dari ketua class aku n husna..
dy msg ckp result dahh kua... dgn rase rase takot yg teramat aku pon g amek lappy n troz on kn nye ..
dgn haty yg berdebar2 nih pon bukak lah fb tok crik link nk check result ..huhu
takot sgt2 ..bukak2 jew dy ckp kedudukan baik ..
pointer aq xdew lah tgi mne pon..just 3.++ jew ..
alhamdulilah syukur sgt2 ..jnji lulus smue ..xde yg kne repeat ..hehe
thnx God .. mmbe2 aku yg lain msti lg tinggi2 dri aq kn ..
aq byk ketawa jew dlm class ..haha..xpnh nye nk serius ..hehehe
xpelahh jnji lulus ..tahniah aku ucapkan kpd mmbe2 aku yg dpt pointer yg tinggi2 ..
n yg dpt rendah 2 xpela..its okay..next sem try lg keyhh ,,usaha tangga kejayaan ...chaiyokk2 smue ..
thnx gak kt my bff husna yusrizal n atiqah sohaimy ..
xlupe gak kpd mak n ayah aku yg xhenti2 mendoakan kejayaan aku slama ni..
thnx mum n dad ..luv u so muchhhxx ..LOL~
emm smpi cni jela pot pet pot pet aku hari nih ..hehehe...bubye allz ..


good result ..congratulations ..yeahhh ~~


smile always ..

Wednesday, 7 December 2011

ombak rindu ==''

hye smue ..ainaa nk ctew sket kt korang smue psal entry arini iaitu OMBAK RINDU ..
smlm merupakan hari yang best sgt sbb ainaa kua ngn si die g tgok wayang cte ombak rindu ..
emmm ctew 2 mmg best sgt2 ..smpai meleleh air mate ainaa taw ..
ade part yang funny sgt2 n ade gak part yg sedih .. msty best kan dpt laki yg romantik  hensem cam Aaron Aziz tuhh..wahhh seronok nye ..~
best sgt lakonan diorang smue ..mantoppp..*__^
thnx 2 syafiq coz sudi kua n blnje tgok wyg ..hahaha
Redha itu ikhlas ..
Pasrah itu menyerah ..*__*
best sgt cte nih ..spe yg xtgok lagi tuhh mmg rugi lahh..so g la tgok yee ..hehe ..panggung mmg sntiase pnoh jew .. 
 hurmm hensem,cute,smart,kaya n macam2 lagi lahh ..untung lahh isteri dy kan..hehe..perfect ..
romantik nye aaron nihh ..sweet sgt2 kan ..berharap supaya ainaa ley dpt lelaki yg sgt romantik cm dy nihh..haha..baru best ...machoo lahh dy nihh~

facebook ..!


FACEBOOK boleh jadi...?
FACEBOOK boleh jadi , tempat menambah DOSA free bila :
- simpan gambar seksi
- tempat mngumpat / mencaci / mengata / perli memperli
- post status tentang aib org lain
...
- wall-to-wall tentang keburukan org lain
... ...
FACEBOOK boleh jadi , tempat menambah PAHALA tak di sedari bila :
- bercerita tentang ilmu agama (bgi yg muslim)
- saling brkongsi ilmu pengetahuan
- saling bertukar pendapat
- saling nasihat menasihati ke arah kebaikan

Sedarlah bahawa tiada siapa yang sempurna, setiap
orang mempunyai sifat-sifat aneh dan kecacatan, dan
menerima kecacatan antara satu sama lain adalah kunci
persahabatan yang baik.
Manusia mengucapkan kata-kata dengan hati, menunjukkan keikhlasannya. Manusia menggunakan hati untuk mewujudkan ikatan dan meleraikan persahabatan. Jika tindakan itu adalah pucuknya, maka hati itu adalah suria. Seperti bunga matahari yang memandang teriknya matahari. Itulah hati.

Tuesday, 6 December 2011

cuti sem ..!!

assalamualaikum  ..
  hye smue ..dah seminggu lebih ainaa dok kt uma nihh..
bosan nyer dok uma jew..hari2 makan ,tido,on9 ..tu jelah rutin harian ainaa skrg ..makin chubby lahh ainaa d0k uma nih kan..huhu
cuti sem dah bermula ..hehe..hari 2 last final exam 24-11-11 bersamaan hari khamis paper microeconomics yg susah gle..
pecahh wooo pale otak ainaa nk menjawab nye..hari jumaat baru dpt balek uma..huh
coz tumpang si die kan..kne la tgu die abz exam dlu ..
thanxz a lot 2 syafiq sbb sudi ambik ainaa kt poli n hantar smpai ke rumah ..rumah aina di batu pahat ..sangat jauh dgn tmpt ainaa belaja iaitu di Politeknik Sultan Idris Shah,SABAK BERNAM..
 amek nihh logo psis ..hahaha
 wahh sunggah indah pemandangan dari atas..cntikk x?
 ini jabatan n bilik2 kuliah ..
huh mmg jauh sgt2..ujung dunia gitu..hehe
tasik psis yg sunggah cantikk..hahaha..air nye berwarna ijau..wekk..byk biawak lerr..xsuke..cntikk ke?takk punn..hehe
 

Saturday, 24 September 2011

cinta itu suci

Sebagaimana yang banyak dikatakan orang, cinta itu suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia tidak mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia tidak bernoda dan tidak pula berdosa Itulah sifat asal cinta, ia suci bagaikan anak yang baru lahir. Mereka yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta itu sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkan ia dari godaan nafsu yang tidak ada batasan. Kerana nafsulah cinta suci jadi bernoda dan berdosa.

Friday, 16 September 2011

WANITA ..~

"Sebaik-baik wanita ialah yang tidak memandang dan tidak dipandang oleh lelaki."
Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ.
Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang.
Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang bisa dimiliki sesuka hati.
Aku juga tidak mau menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yang dikecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat aku berikan.

6 Reason Why to Be Single

1. Bebas dan berdikariJika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu.

2. Jadi rakan yang baikSememmangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.
3. Lebih banyak masa berkualiti di rumahIbu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.
4. Kuat keuntungan dengan part-timeDengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.
5. Jimat kosBila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boelh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 speselseperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.
6. Kurang beban tanggungjawabAnda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapabya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend anda.

Thursday, 18 August 2011

sweet 8 teen ..!!!hu~~

18/8/2011 telah pon berlalu ..so my birthday dah tamat ..em bosan nye ...
call free pon dah tamat ..hahahha
ary ni ary jd aku ...
happy sgt2 ...!mse kt cafe admin mmbe2 aq nyanyi lgu hpy birthday n allh selamat kn kamu kt aku ...
waaahhh,,..terharu n sentap seyh ...haziq pon nyanyi skli ...
mse kt dlm class keyboarding aq dok blkng Z dy pon sebok d0k nyanyi lgu bufday kt aku ..
bpe byk kli dy nk nyanyi pon aku xtaw la...hahha
last2 smpi aku s0und dy ..aku ckp bising r ..hahaha
cian lak kt dy an ...an an  ...huhuhu
tp sedey gak coz xdpt smbot ngn fmly t'cnte ,,,hurmmm sdeyyy nyer ..;(
xpew laa ...kt cni pon da ok r ...

Wednesday, 17 August 2011

cutii..!!

arini cuti ..emm best nye tp byk kjew kne wt ...
nk discuss wt assignment lg ...nk kne hafal role play lg ..
sok nk kne wt role play ...lom hafal lg ni ..arrgghhh
sok ade quiz keyboarding skills ...
sok mrupakan hari2 yg aku tgu slme ni iaitu my birthday ..huhu
tp taon ni xdpt smbot ngn fmly la...bosan nye ...
tpkse smbot kt p0li jewp ...xpew la..redha jela...emmm
aku nk tdow jap r,,ngntok r ..ptg ni nk bersiar2 kt tasik dgn mmbe2 ..huhuhu

Monday, 15 August 2011

i'm so tired

arini penat sgt2 ..class smpi ptg ..dah la pose ..huh
sab0 jela kn ...bosan gak la idop berjauhan dri family ..
skg aku kne berdikari ..dulu smue mak buat kn ..hahaha
kdg2 rse cm nk blek uma jew ..tp aku pk mak bapak aku  nk tgok aku berjaya ..
xnk la hampa kn harapan mak bapak aku ..
cian kt dyorg kn ...msti die bhgie bile tgok ank2 nye berjaya ...
so 1 azam aku adalah agar aku dpt abz kn wt diploma ni ..bolehh ,,insyaallah ,,,